14 Aralık 2009 Pazartesi


Çakmak Kahvaltı Salonu (Ergun)

Bu hafta Sitemizde genelde yer alan "Açık Büfe Brunch" mekanlarından farklı olarak, bu hafta ziyareti ettiğimiz yer sipariş üzerine çalışan ve Türk tipi kahvaltı sunan bir mekan...

Yiyecek
Lezzet – Son derece lezzetli Türk tipi kahvaltı.
Sunum – Sunum açısından herhangi bir özelliği yok. Zaten konsept itibariyle böyle bir iddiası da yok. Genelde öğrenci ve gençlere hitap eden, bu müşteri segmenti için kaliteli ve lezzetli yiyecekler sunan bir mekan.
Tazelik – Yiyecekler taze ve kaliteli.

Çeşitlilik – Çeşitlilik, "Brunch" mekanlarıyla karşılaştırılamaz fakat minimumdaki bu çeşitlilikte kalite ve lezzet öne çıkıyor. Peynir sadece 2 çeşit. Menemenler, söğüş, zeytin gibi tipik Türk kahvaltısı bileşenleri mevcut.Bal-kaymak ve ustaca hazırlanan sahanda yumurta oldukça lezzetli.
Fiyat – 10-15 TL. Fiyat son derece makul.


Mekan
Konfor/Estetik –Bunun dışında sıradan ve sıradanın altında bir dekorasyon mevcut. Ortamın samimi olması ve salonun sahiplerin ilgisi mekanı konforlu hale getiriyor. Masa sayısı kısıtlı.
Hizmet – Servis kalitesi oldukça iyi ve servis son derece hızlı. Görevliler son derece ilgili ve güleryüzlü.
Kitle – Öğrenci ve gençlere hitap eden bir mekan.

Ulaşım – Beşiktaş Çarsısı'nın ve BKM'nin karşısındaki sokakta. Oldukça merkezi bir lokasyonda olduğu için ulaşım oldukça kolay. Vapurdan, otobüse, dolmuştan özel aracınıza kadar her türlü ulaşım imkanı mevcut, fakat park yeri imkanı yok.

Farklılık
- "Brunch" imkanı sadece Pazar ve bazen Cumartesi günleri varken, burada 7 gün ve sabahtan akşama kadar keyifli bir kahvaltı imkanı bulunmakta... İş günlerinin başlangıcı için oldukça iyi bir adres...

Velhasılı Kelam
(-) Çok sınırlı olan çeşitlilik
(-) Konfor ve estetik
(+) Lezzet
(+) Hafta içi de kahvaltı imkanı
(+) Lokasyon
(+) Fiyat


Haz/Fiyat 8/10

Genel Not 7/10


----------------------------------------------------
Beşiktaş Çarşı. Cihannüma Mah.
Akmaz Çeşme Sok. No:20 Beşiktaş/İSTANBUL
Tel: 0 212 227 25 65

12 Aralık 2009 Cumartesi

Café Cadde (Ergun)

Yiyecek
Lezzet – Gayet güzel ve taze yiyecekler... Beklentiniz karşılanıyor.
Sunum –

Yiyecek bölümü sıcak ve çekici bir şekilde tasarlanmış. Sunum ortalama veya ortalamanın biraz üstünde. Sunum şık ve özenli. Bu arada haşlanmış yumurtaların soyulmuş ve ikiye bölünmüş olarak sunulması, müşteriyi yumurta soyma zulmünden kurtarıyor.
Tazelik – Yiyecekler taze ve kaliteli.

Çeşitlilik – Çeşitlilik ortalama olmakla beraber yeterli. Eksiklik duygusu yaşamıyorsunuz. Peynir çeşitleri ortalamadan biraz az sayıda. Mekanın kendine ait herhangi bir spesiyalitesi yok. Fakat börek çeşitleri ve gözleme ile fark yaratılmış.
Fiyat – 35 TL. Toplamda aldığınız ile verdiğiniz tam manasıyla dengeli ve makul.


Mekan
Konfor/Estetik – Oturma düzeni oldukça modern ve estetik. Kaliteli bir mekan havası yakalanmış. Koltuklar ve masalar ise gayet konforlu ve ergonomik. Oturma alanının büyükçe bir kısmı "divan" formunda. Erken saatlerde gidilirse sonderece sessiz ve sakin olan mekan11:00'den itibaren kalabalık ve gürültülü olabiliyor. Mekan'ının dış yüzü "Cadde"ye bakıyor. (Bilmeyenler için, Anadolu yakasındaki " Bağdat Caddesi"nin kısaca "Cadde" olarak anıldığını belireyim. Zaten mekan da ismini "Cadde"den alıyor.)

Hizmet – Servis kalitesi oldukça iyi. Kalabalık zamanlarda aksamalar olabiliyor. Fakat görevliler son derece ilgili ve güleryüzlü.
Kitle – Üst sınıfa hitap ediyor.

Ulaşım – Bağdat Cadde'si üzerinde olduğu için ulaşım oldukça kolay, fakat park yeri sorunu var.

Farklılık
-"Cadde" üzerinde brunch olanağı sunması ve börek/gözleme çeşitleri.

Velhasılı Kelam

(-) Kalabalık olduğu zamanlarda gürültülü.
(+) Konforlu mekan
(+) Lokasyon: Bağdat Caddesi üzerinde. Brunch sonrası başka aktiviteler panlayabilirsiniz.



Haz/Fiyat 7/10

Genel Not 8/10


----------------------------------------------------
Bağdat Cad. No:375 Erenköy/İSTANBUL
Tel: 0 216 302 76 24
Fax: 0216 411 47 56
info@cafecadde.com.tr
www.cafecadde.com.tr