24 Haziran 2011 Cuma

Cercis Murat Konağı (Ergun)
Bu pazar başarılı Mardin restoranı Cercis Murat Konağı’ndaydık. Bruch toplamda tatmin edici olsa da, bazı temel eksiklikler beni rahatsız etmedi değil.

Yiyecek
Lezzet – Yiyeceklerin kalitesi son derece yüksek ve bu lezzete yansıyor. Yöresel sunulan yiyeceklerin tadı ise kesinlikle harika! Yörenin yemeklerindeki genel özellik olan yağlı ve dolayısıyla ağır olma durumu bazı çeşitlerde kendini hafifçe gösteriyor. Fakat tüm yöresel çeşitler kabul edilebilir derecede kahvaltıya uygun.
Taze ve güzelce yıkanmış ama dilimlenmemiş, bütün halinde sunulan domates ve salatalıklar harikaydı. Bütün halinde sunulan sebzeler için daha çok alternatif üretilmesi, brunch’a çok katkıda bulunacaktır.
Sunum – Cercis Murat’ta en çok eleştireceğim nokta kesinlikle sunum. Öncelikle kocaman boş bir restoranın tam ortasında bir ucube gibi duran yiyececekler zaten iyi bir görüntü vermiyor. Ayrıca yiyeceklerin bulunduğu yerin ışıklandırması son derece zayıf. Mekana girdiğinizde karanlık.
Yöresel tatların sunumu çok hafife alınmış. Ne adları belli, ne de bir tanıtım mevcut, sadece ortaya konmuş, o kadar. Yöreseller ayrı bir menüye koyulabilir ve ortadan almak yerine masaya ayrıca getirilebilir.
Akşam yemeklerinde hem lezzet, hem hizmet, hem de sunum açısından harikalar yaratmasına alışık olduğumuz Cercis Murat’ın, brunch sunumu konusundaki eksikliklerini en kısa sürede tamamlayacağına eminim. Eksikliğin nedeninin, Cercis Murat’ın bruch konusunda yeni olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. 
Tazelik – Yiyecekler son derece taze ve kaliteli. Yöresel lezzetler de aynı şekilde...
Çeşitlilik – “Standart brunch” çeşitleri açısından zayıf kaıyor. Sadece bir-iki çeşit peynir var, örneğin. Ayrıca, yöresel çeşitler de arttırılabilir.
Fiyat – 35 TL. Fiyat gayet dengeli.

Mekan
Konfor/Estetik – Mekanın estetik görünüşü, kahvaltı çeşitlerinin konduğu alan ve etrafı hariç sorunsuz.
Hizmet – Cercis Murat’tın hizmet kalitesi her zaman yüksek fakat yeni olmanın verdiği küçük pürüzler var.
Kitle – Orta-Üst kitleye hitap eden bir mekan.
Ulaşım – Ulaşım çok rahat. Mekan Suadiye sahilde ve Bağdat caddesine en fazla 100 metre uzaklıkta. Özel toparkı yok ama otopark sorunu da yok.

Farklılık
- Yöresel lezzetler
- Taze sebzelerin bütün halinde sunumu

Velhasılı Kelam
(-) Her türlü sunum
(-) Az çeşitlilik
(+) Harika yöresel tatlar

Haz/Fiyat 8/10

Genel Not 7/10
----------------------------------------------------
Yazmacı Tahir Sokak No:22
Suadiye /İSTANBUL
Tel: 0 216 410 92 22 /0 216 410 92 23 / 0 216 464 36 71
www.cercismurat.com

23 Haziran 2011 Perşembe

Cercis Murat Konagi (Susan)

Food
Taste - I love having dinner at Cercis Murat and I was not disappointed with their brunch. Particularly, they offer many unique hot dishes, which I really like at breakfast—I ate so many meat and rice-filled dried eggplants (etli kuru patlican dolma) and meat in a bulgur flour shell (icli kofte) that I felt sick. They also serve whole tomatoes and cucumbers, which was a unique treat and fun to eat. Another treat is one of their dinner specialties, which is homemade goat yogurt served in a clay pot—delicious! After brunch, I gorged on their lemonade made with mint and something else (not sure what) which was refreshing, but should only be drunk in small quantities.
Presentation - Nice, not as impressive or artful as Lacivert or some other brunch restaurants, but adequate. Unfortunately, the buffet is laid out in a fairly dark room and they do not provide any information about what we one is eating.
Freshness - Great!
Variety - This is fairly standard Turkish fare, but more than the typical open buffet brunch. As I said above, the hot dishes and a few specialties like their yogurt and lemonade place Cercis Murat above many other restaurants.
Price - 35 lira. Standard. Worth it for what you get, but not cheap.

Milieu
Physical place/Aesthetic - We ate in their nice garden. Of course one cannot compare Cercis Murat to a restaurant with a Bosporus view like Lacivert, but the garden is quiet and comfortable. Tables and chairs are adequate.
Service - Adequate.Waiters are attentive without being overbearing. They frequently refill tea and remove plates, but they don’t have too much else to do as it is a brunch and not menu service.
Crowd – The crowd tends to be wealthy Kadikoy people, calmly enjoying a Sunday.
Transportation - Easy to reach from Bagdat Caddesi and a short walk to the water. A vale car service is available for those who drive.

Uniqueness
This is a tough one…. Some of the dishes are stunning, but my friends and I expected more items that reflected the regional “Mardin” breakfast they advertised. In the end, this is just a little bit more than other Turkish breakfast buffets, but the delicious hot dishes place Cercis Murat above many other restaurants for me.

Summary
(-) Transportation

(+) Delicious food items
(+) Transportation

Pleasure/Price: 8/10

Bottom line: 9/10

----------------------------------------------------

Yazmacı Tahir Sokak No:22
Suadiye /İSTANBUL
Tel: 0 216 410 92 22 /0 216 410 92 23 / 0 216 464 36 71
www.cercismurat.com