3 Haziran 2009 Çarşamba

Smyrna (Ergun)

Yiyecek

Lezzet – Fazlasıyla “ortalama” olarak adlandırılabilecek, aslında pek de başarılı olamamış lezzetlerle karşı karşıyasınız.
Sunum – Yiyeceklerin sunumu oldukça özenli
Tazelik – Yiyecekler tazelik ve hazırlanışlarındaki özen anlamında ortalama veya en fazla ortalama üstü olarak nitelendirilebilecek durumdalar.

Çeşitlilik – Mekanın her yerde karşımıza çıkamayacak pek çok lezzeti var. Bu takdire şayan. (Eggs Benedict vs. ) Amerikanvari bir mekan tasarımı ve menü içeriği, her noktada kendisini gösteriyor. Menü ve çeşitlilik de ona göre.
Fiyat – Sabit bir menü veya bir açık büfe uygulaması yok, fakat yiyecekler oldukça pahalı. Hele ki fiyatlar, bu fiyata toplamda ne aldığınıza baktığınızda, çok daha yüksek görünecektir.


Mekan
Konfor/Estetik – Mekanın tasarımı, bu tasarımın, tarihin akışı içinde Cihangir’de ortaya çıkamayacağını bilmeyenler için güzel/farklı olarak nitelendirilebilecek olsa da, bu tür kafe tasarımının orijinalinden haber olanlar için, Symrna’nın iç mekanı en hafif tabiriyle “üzerine bol gelmiş” veya “emanet durmuş”…
Çünkü orijinaline sahip olan topraklardaki örnekleri sadece 3. Sınıf kafeler olup, ortaya çıkışları, arka planda mali imkansızlıklar ve uzun yılları barındırır. Symrna ise “salaş” olma sevdasıyla, haşlanmış yumurtanın 20 TL’ye satılmaya çalışıldığı bir yerden öteye gidememiş…
Mekanın Konfor açısından da bir artısı yok. Masalardan tuvaletine kadar.

Hizmet – Özellikle bir artısı yok.
Kitle – Alt sınıf gibi görünmeye çalışan Üst sınıfa hitap ediyor.
Ulaşım - Oldukça işlek bir yol üzerinde, ulaşım kolay.

Farklılık
- Bazı yiyeceklerini İstanbul’da her yerde bulmak mümkün değil.

Velhasılı Kelam
(-) Doğal görünmeyen tasarım/Ortam
(-) Fazlasıyla “ortalama” lezzet ,
(-) Abartılı fiyat

(+) Heryerde bulunmayacak bazı yiyecekler

Haz/Fiyat 5/10

Genel Not 5/10

----------------------------------------------------
Cafe Smyrna
Akarsu Cad. No:29 Cihangir / İstanbul
0212 244 24 66

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder